Adil Sami “Hindistan, Türkiye’nin Pakistan ile dostluğunu tehdit görerek BRICS üyeliğini engelledi”

İş insanı Adil Sami Türkiye’nin BRICS üyeliğine kabul edilmemesi konusunda çarpıcı açıklamalara imza attı….

Rusya’nın Kazan kentinde Salı günü başlayan ve liderlerin bir araya geldiği BRICS toplantısında, Hindistan’ın, Pakistan ile iyi ilişkilerinden ötürü Türkiye’nin üyeliğine onay vermediği iddiası basına yansıdı.

Basına yansıyan bu açıklama sonrasında Pakistanlı iş insanı Adil Sami yaptığı kısa açıklamada “ Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişki, ortak din, tarih ve kültürel miras üzerine kurulu güçlü bir kardeşlik bağına dayanmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu ile Güney Asya’daki Müslüman halklar arasında yüzyıllardır süregelen etkileşim, bu bağların derinleşmesine katkı sağlamıştır. iki ülke, siyasi ve ekonomik alanlarda da yakın işbirliği içindedir. Ortak dış politika konularında sık sık koordineli hareket ederler ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için çeşitli anlaşmalar imzalamaları bazı ülkeleri muhakkak rahatsız etmiştir” dedi.

Açıklamalarına devam eden Adil Sami “Halklar arasında da güçlü bir bağ bulunmaktadır. Türk dizileri ve kültürel etkinlikler Pakistan’da büyük ilgi görürken, Pakistanlı öğrenciler Türkiye’de yükseköğrenim görmeyi tercih etmektedir. BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan büyük bir ekonomik bloktur. Bu ülkeler, dünya ekonomisinde önemli bir ağırlığa sahip olup, küresel siyasette de etkili bir rol oynamaktadırlar. Türkiye’nin olası BRICS üyeliğinin Hindistan hükümetini rahatsız edebileceği gerçeğini tüm dünya basını neredeyse dile getirmiştir. Hindistan hükümeti Türkiye’nin önünü hem Pakistan ile kardeş ülke olmasından hem de Müslüman bir ülke olmasından dolayı kesmiştir.” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Adil Sami’nin önümüzdeki günlerde Rusya’da bir ofis açacağı öğrenilirken aynı zamanda BRICS için Adil Sami’nin dünyayı ve dolar tekelini değiştireceğini düşündüğünü bilgisine ulaşıldı.