Dr. Öğr. Üyesi Ebru Gamze Işıksaçan’ın ikinci kişisel sergisi olan “Kodlanmış Sanatın Metaforları”na Artıkare Sanat Merkezi ev sahipliği yapıyor.
Sergiye Prof. Dr. Oğuz Makal, Dr. Öğr.Üyesi Ahmet Serkan Okay, Fotoğraf sanatçısı Uğur Çoban, Artıkare Sanat Merkezi sahiplerinden ressam ve eğitmen Filiz Kiprik ve Seramik sanatçısı Fuat Kiprik, resim eğitmeni Nurcan Söğüt, sanatçı Dilek Saraçoğlu, sanatçı Gözde Varol, sanatçı Ece Özgenel, fotoğrafçı & akademisyen Uğur Çobanoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi medya ve Görsel Sanatlar bölümü öğrencileri ve iletişim fakültesi diğer bölüm öğrencileri ile Yıldız Teknik üniversitesi Bileşik Sanatlar bölümü öğrencileri katılırken sergiye ayrıca sanatseverlerinde yoğun ilgi gösterdiği gözlerden kaçmadı.
Sergi, geleneksel sanatın başyapıtlarını dijital dünyanın araçları ile yeniden ele alarak tuval üstüne akrilik boya ile buluşturuyor. Bu sergi, sanatın farklı yönlerini bir araya getiren sanatçının eserleriyle sanatın evrimini ve dönüşümünü kutluyor.
Ebru Gamze Işıksaçan, geleneksel sanat ile dijital teknolojiyi birleştirerek, başyapıtları postmodern bir bakış açısıyla yeniden üretiyor. Sanatın çok boyutlu yapısını vurgulayan eserler, malzeme ve tekniklerin çeşitliliği ile sanatsal ifade biçimlerinin dönüşümünü gözler önüne seriyor. Sanatçı ve akademisyen Ebru Gamze Işıksaçan sanat dünyasında kolektif üretimi destekleyen bir bakış açısı benimsemiş ve ulusal ve uluslararası birçok sanatsal etkinliğe katılarak, eserlerini geniş bir kitleye sunmuştur. “Kodlanmış Sanatın Metaforları” sergisi, sanatın geleneksel ve dijital formları arasındaki etkileşimini vurgulayarak, sanat dünyasına yeni bir bakış sunmayı amaçlamaktadır. Sergi, 3 Ekim’de başlayacak ve 10 Ekim’e kadar Artıkare Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecektir. “Kodlanmış Sanatın Metaforları” sanatın sınırlarını zorlayan bir sergi olarak sanatseverlere sanatın evrimini keşfetme fırsatı sunacaktır.
Sergi Manifestosu: “Kodlanmış Sanatın Metaforları”
Akademisyen ve Sanatçı Ebru Gamze Işıksaçan geleneksel sanatla dijital teknoloji arasındaki sınırı yok sayarak, sanatın çok boyutlu doğasını kutluyor. Farklı sanat disiplinlerini bir araya getirmesiyle, geleneksel ve dijital dünya arasındaki etkileşimi kuvvetlendiriyor. Başyapıtlardan ilham alan Ebru Gamze Işıksaçan postmodern bir bakış açısıyla fotograf ve dijital medyayı bir ifade aracı olarak kullanarak, tuval üstünde akrilik boyayla buluşturuyor. Farklı tekniklerin ve malzemelerin birleşimi, sanatın sonsuz potansiyelini sergiliyor. “Kodlanmış Sanatın Metaforları,” sanatın yeni bir yorumunu sunuyor.
Leave a Reply